I forbindelse med skifte av it-systemer og leverandører, opplever foreningen at flere medlemmer med registrert e-post, ikke har mottatt originalfaktura fra foreningen. Dette skyldes tekniske utfordringer knyttet til masseutsendelse av e-poster fra systemet. Enkelte større mottakere, som hotmail, lyse.net, equinor, gmail og liknende har interne systemer som igjen siler ut foreningens innkommende e-post som phishing svindel eller spam. Dette får foreningen ikke tilbakemelding på, og fakturaforløp går sin automatiske gang. Ved utsending av purring og inkassovarsel skal disse sendes via brev pr post, noe som igjen har ført til spørsmål hvor originalfaktura er havnet. Dette beklager vi sterkt, og jobber med å få løst.

fartshumperHar du vært i havna i det siste, har du kanskje fått med deg at vi har lagt ut fartshumper på moloen mot øst. Årsaken er enkel - her det det medlemmer som kjører for fort!

Vi ønsker ingen trafikkulykker i havna vår! Selv om det kan se folketomt ut når en kjører ut på moloen, kan det være både barn og voksne helt i nærheten.

Skal du utenfor porten med bil - kjør sakte og hensynsfullt!

Har dusykkel2 en dyr sykkel, er det kanskje ikke så fristende å sykle til havna og forlate den der - selv om den låses aldri så godt fast. Sykler stjeles - og særlig el-sykler er ettertraktet blant tyvene.

Styret i foreningen har diskutert dette, og ønsker å motivere til at medlemmer sykler til Lundsvågen Båtforening i stedet for å kjøre bil.

For at sykkelen skal stå trygt mens du er på båttur, kan sykkelen parkeres i mastehuset. Alle medlemmer skal ha nøkkel som passer. Selv om sykkelen er parkert inne i mastehuset, anblefaler vi at den låses!

De fleste som har et ærend å gjøre i mastetoppen, har mer enn nok med å komme seg opp og ned snarest mulig. Nestleder i Lundsvågen Båtforening, Arne Onstein, hadde en ødelagt vinmåler som måtte fikses. Han hadde ikke særlig lyst på tur til topps - men datter Ingeborg hadde ingenting imot en tur opp. 

Upåklagelig utsikt og bra bilder!

Foto: Ingeborg Onstein

villminkDet ses jevnlig mink i båthavna, og villmink er en gjest du helst ikke vil ha inn i båten din! 

Legger den først sin elsk på å oppholde seg i båten, kan det lett bli rimelig illeluktende og "grapsete" om bord. I utgangspunktet finner minken godt med mat i sjøen, men godlukter og mat i båten kan likevel friste. 

Minken er en freidig liten rakker, og skulle du møte den ansikt til ansikt i båten, er det ikke å anbefale å ta tak i den. Bittet er kraftig - og den kan bli skikkelig hissig. 

Foto: Jonn Leffmann, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=31394983